Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit

Helppo ja nopea valmistaa

3 kananmunaa
1 1/4 dl sokeria (valkeaa tai ruskeaa sokeria) 100 gr voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
n. 1 dl flora vanillaa tai kuohukermaa
n. 2 dl mustikkaa (jäisenä)

1. sulata rasva, jäähdytä hieman – sillä aikaa sekoita sokeri ja munat keskenään, lisää sitten voi sekaan ja sekoita.
2. sekoita leivinjauhe ja jauho ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ne munasokeri/voi seokseen ja sekoita.
3. Lisää viimeisenä joukkoon Flora vainilla neste (tai kerma) lisää tarpeen mukaan.
4. Lisää jäiset mustikat ja sekoita nopeasti – niin ettei taikinan väri saa mustikan väriä liikaa – huomaa, että mitä enemmän mustikoita, sitä nopeammin taikina jähmettyy!
5. Annostele muffinivuokiin kahden lusikan avulla ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Älä laita ihan täyteen vuokia, sillä muutoin pursuaa reunan yli.
Jos haluat tasaisen kauniit muffinit, älä täytä peltiä vaan jätä raot vuokien välille, tällöin tarvitaan paistamiseen pari peltiä. Muutoin jos muodolla ei väliä, menevät yhdelle pellille kerralla ja muoto silloin kaikkea muuta kuin pyöreä ;o)
Reseptiä voi rikastaa joskus herkutteluhetkiin lisäämällä valkosuklaata pilkottuna mustikan kanssa.

Jätä kommentti