Wanhan ajan Jouluinen hedelmäkakku

Tämä resepti kulki työpaikallani yli 40 v sitten.
Minullakin se on ollut käytössä useina jouluina. Voidaan leipoa ajoissa,
sillä säilyy mehukkaana pitkään.250 g voita
250 g sokeria
3 kananmunaa
250 g yhteensä, silputtuja hedelmiä: luumua, viikunaa, aprikoosia, taatelia
ja rusinoita
2 rkl appelsiinimarmelaadia
3 rkl konjakkia
250 g vehnäjauhoja

Huom !!! Taikina ei tarvitse leivinjauhetta, konjakki hoitaa nousemisen 🙂

Silppua hedelmät pieniksi palasiksi ja sekoita osa jauhoista sekaan, näin
hedelmät jakautuvat tasaisemmin taikinaan.– Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
– lisää munat joukkoon yksitellen
– lisää marmelaadi
– sekoita konjakki taikinaan
– sekoita jauhot joukkoon ja jauhotetut hedelmät

Paista kakkua n. 1 tunti 180 asteisessa uunissa.

Advertisements

One response to “Wanhan ajan Jouluinen hedelmäkakku

  1. Paluuviite: Hyvää Joulua! | Pakkasten keittiöissä kokattua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s