Tiikerikakku

Tällä reseptillä on leivottu tiikerikakku kymmeniä
vuosia ja edelleen onnistuu.
Resepti on keittokirjasta Keitto taito.
Taikinasta tulee melko suuri kakku, mielellään 2 litran
vuokaan tai 2 kpl 1 litran vuokaan.250 g voita
350 g hienoa sokeria
400 g vehnäjauhoja
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
2-3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää maito ja leivinjauhe sekoitettuna jauhoihin
sekä vaahdoksi hierottu voi vuoronperään seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan, toiseen sekoitetaan kaakaojauhe.
Vaaleaa ja tummaa taikinaa vuorotellen vuokaan.

Paista n 180 asteen lämmössä 50-60 min. Riippuu
siintä tuleeko taikina yhteen vai kahteen vuokaan.
Suuri kakku vaatii 55-60 min paistoajan uunissa.

Mainokset

One response to “Tiikerikakku

  1. Uskomatonta, itsekin olen leiponut samalla reseptillä yli 10 vuotta samasta keittotaito kirjasta ja aina onnistunut täydellisesti :). Muistan jopa sivunumeron 282. Toisaalta epämääräistä on kirjassa kirjoitetut: ”paistetaan hyvässä lämmössä”, tai ”sopivan ajan.” Itsekkin olen oikeastaan samalla ajalla 200 asteen lämmössä aina paistanut. Nyt menenkin tekemään taas tiikerikakkua :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s