Katriinan kakku

Varmaan osuvasti blogin eka resepti on ihan perinteiseen kahvipöytään sopiva kakku.


Resepti kaivettu vanhasta ruutuvihkosta 45vuoden takaa..
Samaa reseptiä löytää muuneltuna eri nimille monista reseptijutuista.

3 munaa
2½ dl sokeria
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
75 g  talous suklaata rouhittuna

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon lisätään vaahdotettu voi jauhojen kera, jossa leivinjauhe sekoitettuna. Lopuksi pähkinät ja suklaan muruset.

Paistetaan n 150-180 c noin 45 min.
Kakulle voi tehdä myös näyttävän kuorrutuksen:

1½ dl paksua kermaa
150 g sokeria

Nämä keitetään kunnes sakenee kinuski kastikkeeksi.
Kaadetaan heti tasaisesti kakun päälle.

One response to “Katriinan kakku

  1. Kiitos reseptistä! Kokeilin kinuskikastikkeella ja toimi kivasti🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s