Arkiston aarre:)
Löysin ruutuvihkostani vanhan herkullisen kurkkusalaatti reseptin, se
tässä.
Tästä annoksesta 3 puolenlitran purkkia
1 kg avomaan kurkkuja
300 g sipulia
1 nippu tuoretta tilliä
Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl hienoa sokeria
1-2 rkl suolaa
1 rkl sinapin siemeniä
-Raasta kurkut ja sipulit pieniksi
– silppua tilli joukkoon
– jaa seos purkkeihin
– keitä sokeri, suola ja etikka kiehuvaksi ja kaada tasan purkkeihin
– sulje kannet tiiviiksi ja kääntele purkkeja.
Herkullista jo seuraavana päivänä
Mainokset
Hei ! Hienoa, minullakin on tuo resepti. Ainakin 30 vuoden takainen ja voin vakuuttaa, että hyvää on !
Hei! Minultakin löytyy tuo resepti arkistostani, ainakin 30 vuoden takaa ja hyvää on. Olen välillä tuunannut tätä niin, että lisään pari valkosipulin kynttä pilkottuna mukaan. Hyvää on!
Hei! Yhtä hyvä kurkku salaatti tulee,kun tekee tuoreesta kurkusta,
samalla reseptillä kuin avomaan kurkuist. good
Hei minullakin on vastaavanlainen resepti, jonka olen saanut varmaan yli 30 vuotta sittenm
Minun ohjeeseen tule 1½ kg kurkkua ½ kg sipulia ja runsaasti tilliä.
Liemi: 4dl etikkaa ½kg sokeria ½ dl suolaa 1tl sinappijauhetta.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.
Lientä ei tarvitse keittää.
Laita purkit niin täyteen kuin vain saat sopimaan .
Kannet tiukasti kiinne ja kylmään. Säilyy kuukausia
ja kyllä on herkullista.
T: Anneli
Olen joskus oppinut tämän vastaavan ohjeen siten, että laita maun mukaan tuorekurkkuraastetta ja veitsellä suikaloitua (ettei tule karvas maku) sipulia tölkin etiketin ylälaitaan asti. Laita sitten hienoa sokeria niin paljon kuin tölkkiin mahtuu. Sen jälkeen kaada etikkaa niin paljon kuin kohtuudella mahtuu. Kääntele lusikalla tms hämmentimellä massaa. Sulje tölkit tiiviisti ja laita kylmään. Parin päivän päästä se on syömäkelpoista. Säilyy hyvänä pari kuukautta kylmässä. Sitten alkaa mennä vähän ”puumaiseksi”.
Kuinka kauan säilyy n.?
Sori, vastaus olikin jo edellisessä. Hosumalla ei ehdi edes lukea. 🙂
eikö liemeen tule ollenkaan vettä?
Ei tarvitse. Kurkusta tulee tarpeeksi nestettä etikan ja sokerin kanssa.
Sokerin voi myös korvata hermesetaksella ei huomaa eroa ollenkaan maussa
Onkohan tuosta liemi ohjeesta unohtunut vesi??