Suuri pähkinäkakku (Old Kentacky Cake)

pähkinäkakkuTämän reseptin sain yli 40 vuotta sitten silloiselta työkaveriltani Kirstiltä.
Reseptin alkuperä ei ole tiedossani, mutta olettaisin, että se on kopioitu ja käännetty pähkinäpakkauksesta. Taikina on todella suuri, joten kannattaa varata riittävän suuri vuoka. Tällä kertaa käytimme kahta vuokaa, 1,5 litraa ja 1 litra.
Tässä resepti sellaisena kuin olen sen saanut:

2 dl margariinia tai voita
4 dl sokeria
3 munaa
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
3 dl saksanpähkinöitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Lopuksi lisätään saksanpähkinät. Käytimme aikaisemmin hasselpähkinöitä ja jauhoimme ne hienoksi, mutta nyt kakkuun tuli pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä.

Kaada taikina voideltuun vuokaan tai vuokiin ja paista 175 C asteessa n. 45 minuuttia.
Paistoaika riippuu vuoan koosta, mutta esimerkiksi näissä 45 minuuttia oli sopiva.

Valmista kuorrutus:

6 rkl voita
2 rkl sokeria
7,5 dl tomusokeria
vajaa desi kermaa

Paahda voi ja sokeri pannulla, lisää kerma. Sekoita niin että sokeri on sulanut. Lisää tomusokeriin.
Tässä meneteltiin niin, että pienennettiin kuorrutuksen määrä puoleen ja sekin tuntui riittävältä. Jos seoksesta ei tule juoksevaa, lisää nestettä.
Kaada kuorrutus kakun päälle ja koristele pähkinöillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s