Talvella tekee mieli kaikenlaisia keittoja. Tällä kertaa tehtiin vähän erilainen lohikeitto!
1 l vettä
1-2 kala- (tai kasvis)liemikuutiota
1 dl acini di pepe – pastaa
1 iso purjo pilkottuna
1 rkl tilliä
1 rkl tabascoa
1 dl valkoviiniä
300-350 g lohifilettä kuutioituna
2 dl kermaa
1-2 dl parmesaani-juustoraastetta maun mukaan
Laita pastat kiehuvaan veteen. Lisää liemikuutio, pilkottu purjo, tilliä, tabascoa, ja valkoviiniä. Kun pastat ovat kiehuneet puolikypsiksi, lisää lohi kuutioituna. Anna kiehua noin 10 minuuttia, tai kun lohi on kypsää. Lisää kerma ja parmesaani. Kun keitto kiehahtaa, niin käännä virta pois ja anna seisoa hetken ennen tarjoilua.
Mistä löysit Acini di pepe -pastaa? Oulun kaupoista ei löytynyt. Ei Stockaltakaan 😦
Meitä kirjottelee suvun naiset tälle sivulle, ja tämän respeptin kirjoittaja asuu USAssa. Kyselin, ja ehkä on jotain erikoisruokakauppoja joiden kautta voisi löytää Suomesta. korvikkeena varmaan parhaiten voisi olla spagetti pilkottuna pieniin pätkiin? Mutta keittopastana acini di pepe on ihan parasta, maahantuojat huomio!