Toscaleivokset / -piirakka

… se aito alkuperäinen resepti….

Tällä reseptillä on leivottu 30-vuotta ja aina onnistuu. Resepti on pienessä leivonta ohjeita sisältävässä kirjasessa jonka nimi on ” Näin leipoo Anni-Helena”.

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
1 dl maitoa

KUORRUTUS:
150g voita
¾ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
¾ dl maitoa
100g mantelilastuja (itse käytän mantelilastuja 135g)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja maito.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle, jonka koko noin 30x 35 cm.
( itse käytän ihan normaalinkokoista uunipeltiä, joka on uuniin sopiva koko).

Paista levy 225 asteessa 8-10 minuuttia.                                        

Kiehauta kattilassa/ pannulla kuorrutusta varten voi,
vehnäjauhot, sokeri ja maito. Lisää joukkoon mantelilastut.
Levitä kuorrutus välittömästi puolikypsän levyn pinnalle.

Paista levyä vielä 5-8 minuuttia uunin ylimmällä tasolla.

Leikkaa jäähtyneestä levystä sinulle sopivia paloja. 

P.S. Kevyempi ja silti tosi herkullinen versio toscaleivoksista löytyy myös meidän sivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s