Valkosipuli-lihapata punaviinikastikkeella

Pitkän ja ihanan kesän jälkeen on alkanut taas se arki. Haudutuspata (esim. crockpot) on uudehko kodinkone Suomessa, mutta mielestäni todella käytännöllinen kiireiseen perheeseen. Usein laitan padan hautumaan, ja 6-9 tunnin päästä ruoka on valmis. Lämpö matalalle jos on enemmän aikaa syömiseen, ja korkeammalle jos on vain 5-6 tuntia. Usein käy niin että laitetaan haudutuspata aamulla päälle, ja kun kaikki on kotona töistä ja koulusta, ruoka onkin valmis.

Tämä pata sopii perunamuusin tai riisin kanssa hyvin. Yrttejä voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Ruoka on valmis, kun liha menee haarukalla helposti hajalle. Tämän reseptin voi tietenkin tehdä myös savi- tai rautapadassa lyhyemmällä ajalla.

IMG_3211

 

n. 1 kg halpaa paistilihaa kuutioituna
2rkl vehnäjauhoja tai maizenaa
2 dl punaviiniä
3 dl vettä
1 lihafondi
4-5 valkosipulin kynttä
oreganoa
tinjamia
suolaa
pippuria
laakerinlehti
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl dijon sinappia
sieniä
pakasteherneitä

Pyöritä lihat jauhossa ja laita pataan. Lisää kaikki muut pataan, paitsi herneet, jotka lisätään noin tunti ennen syömistä. Kun pata on hautunut tunnin pari, sekoita kastikkeen ainekset paremmin. Laakerinlehtti otetaan pois ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s