Valkosipuli-täysjyvä sämpylät tai breadstickit

IMG_1780

Breadsticks tai pitkulaiset sämpylät kuuluvat italialaiseen ruokaan ainakin amerikan-italialaisten ruokaillessa. Näin joulua ennen on kiva syödä jotain helppoa, kuten esimerkiksi spagettia ja tomaattikastiketta. Breadstickit on nopeita tehdä lähes samalla kuin pasta ja kastike valmistuu, ja antavat mukavan lisän arkiseen ruokaan.

5 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen mukaan
3 valkosipulin kynttä
2 tl suolaa
2 tl siirappia tai juoksevaa hunajaa
2,5 dl karkeaa täysjyväjauhoa
5-7 dl vehnäjauhoa
1 dl oliiviöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, ja lisää hiiva. Lisää murskattu valkosipuli ja suola. Sen jälkeen lisää täysjyväjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita oliiviöljy taikinaan ja sen jälkeen loput jauhot, kunnes taikina on sopivan tuntuista. (Meillä taikina jätetään vähän löysäksi kun pienet apulaiset lisäävät kuitenkin paljon jauhoja leivontavaiheessa!) Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohonnut, leivo siitä haluamasi muotoisia sämpylöitä, ja anna sämpylöiden kohota hetken ennen paistamista. Kuvan breadstickejä ei ole voideltu millään, mutta osaan on ripoteltu raastettua emmentaalia (voimakkaampi juusto voisi maistua vielä paremmalta). Paista 225 asteessa 9-11 min. Tarjoile tuoreena, halutessa voitele valmiit sämpylät voisulalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s