Vihreä curry

Syksyn ruokiin kuuluu keitot ja padat, ainakin meillä. Nopea ja helppotekoinen vihreä curry on yksi minun suosikeista.

Reseptiä voi muunnella: kanan sijasta voi käyttää tofua jos haluaa kasvisaterian. Vihanneksia voi lisätä tai vähentää maun myötä. Parsakaalit ja kesäkurpitsat maistuvat tosi maukkailta, koska niihin imeytyy parhaiten kastikkeen makua!

1 purkki kookosmaitoa (n. 3dl)
2 rkl vihreää curry -tahnaa (tai maun mukaan)
½ dl tuoretta korianteria pieneksi leikattuna
n. 1 dl kasvis- tai kanalientä
2-3 kananrintaa kuutioiksi leikattuna (vaihtoehtoisesti tofua kuutioina)
1 kesäkurpitsa
½ keltainen paprika
1 parsakaali

Kaada korkeareunaiselle paistinpannulle tai pataan kookosmaito. Sekoita korianterimurska ja maun mukaan vihreää curry -tahnaa (löytyy valmiina useimmista kaupoista).

Lisää kanakuutiot raakoina ja seuraavaksi vihannekset paloiteltuina. Ohenna kastiketta sopivasti kasvisliemellä. Lisää suolaa tai thai-kalakastiketta maun mukaan.

Anna hautua 10-20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja kana kypsynyt. Tarjoile riisin kanssa.

2 responses to “Vihreä curry

  1. Tämä todella vaikuttaa ihanalta hieman viluisen ja pimeän syyspäivän ruoalta.

    • Kiitos! Tän reseptin tekee kivaksi myös se myös sen muunneltavuus, tein eilen kasvisversion punasella currytahnalla ja tofulla. Mun äiti teki tän reseptin ja sai jotenkin kookosmaidon heralle. Mulla ei ole koskaan käynyt niin ja olen kauheesti miettinyt mikä voisi olla ollut syy, enkä ole vielä keksinyt… Tietty kookosmaidon voi laittaa myöhemmin….

Jätä kommentti