Kanttarelli parsapaistos uunissa

Pakastimesta löytyy keväällä vielä muutama kanttarellirasia. Innokkaana sienestäjänä kokeiluni eräs kukkanen on tässä:

Kanttarellit pakastettu omassa liemessään ½ -1 litra
1 iso sipuli
1 parsakaali
3 kananmunaa
3-4 dl kermaa, tässä paistoksessa käytin 7% kermaa
-suolaa
-valkopippuria
-muskottia
-oliviöljyä
-juustoraastetta

Sulatin kanttarellit ja kaadoin sulamisveden pois.
Ensin paistoin hienonnetun sipulin oliviöljyssä kevyesti.
Kaadoin kanttarellit paistetun sipulin päälle ja jatkoin paistamista niin että nestettä ei ole. Maustoin jo tässä vaiheessa muskotilla, suolalla ja valkopippurilla.

Pilkoin parsan jonka voi kevyesti kiehauttaa vedessä. Itse laitoin ilman esikeittämistä, huuhdoin ensin kylmällä vedellä.

Lado vuokaan sipulisieniseos pohjalle, ja seuraavaksi lado parsa tasaisesti sienien päälle.
Vatkaa munat kevyesti ja lisää kerma. Mausta suolalla liemi ja kaada sienten ja parsan päälle.
Juustoraastetta siroitellaan pinnalle.

Paista uunissa 200 asteessa n.30 minuuttia.

Advertisements

2 responses to “Kanttarelli parsapaistos uunissa

  1. Eikös tämä ole parsakaali, eikä parsa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s