Pyöreä omenapiirakka

Tätä ohjetta olen käyttänyt joka syksy sitten vuoden 1984, jolloin kokit
Kolmonen ja Vanamo valmistivat piirakan televisio-ohjelmassaan.
En usko heidän pahastuvan vaikka välitänkin ohjeen näin vuosikymmenten
jälkeen muidenkin iloksi.
Tämä on se piirakka, johon kerään syksyn ensimmäiset, vielä vähän
raa´at, puun juurelle pudonneet omenat.
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tlk leivinjauhetta

Päälle:
omenalohkoja, kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja sokeria

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää joukkoon kananmuna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle (kuvan pyöreä
vuoka on halkaisijaltaan 27 cm).
Levitä päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle kanelia, inkivääriä ja
neilikkaa. Joskus olen jättänyt neilikan pois, mutta
mausteet antavat piirakalle pikantin maun.
Ripottele pinnalle vielä sokeria.

Paista piirakkaa uunin keskitasossa 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Nauti kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Advertisements

4 responses to “Pyöreä omenapiirakka

  1. Torppahirmu

    Tarkoitat varmaan Vanamoa?

  2. Onkohan leivinjauheen määrä kirjoitettu väärin? Tarkoitat varmasti 1 teelusikallista leivinjauhetta (= 1 tl)? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s