Pääsiäisen sitruunapiirakka

Tämä piirakka on nopea tehdä. Raikkautta saat vähentämällä sokerin
määrää kiisselissä.

Pohja:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi,
siivilöi joukkoon jauhot ja lisää voisula.

Kaada pohja korppujauhotettuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm)
ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sillä aikaa, kun pohja paistuu, tee sitruunakiisseli.
Mittaa pieneen kattilaan
2 dl vettä
1/2 – 1 dl sokeria
2 rlk maissijauhoa
1 – 2 rlk sitruunamehua
kuorta
2 munankeltuaista
Hämmennä kiisseliä koko ajan ja kun se sakenee, ota pois liedeltä. Tee
sitten marenki:

2 valkuaista
3/4 dl tomusokeria
(ripaus viinikiveä)

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Anna pohjan levätä hieman, nosta uunin lämpö 200 asteeseen.

Sekoita kiisseliin parin teelusikallisen verran raastettua sitruunan
kuorta. Levitä
piirakan päälle kiisseli ja marenki. Laita piirakka uuniin vielä 3 – 4
minuutiksi,
jotta se saa kauniin värin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s