Lohilaatikko

Yhteishyvä lehden reseptin mukaisesti (syksy 2011)

6-8 annokseen

1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa (koosta riippuen 4-8 kpl)
(200 gr palsternakkaa en käyttänyt omassa laatikossani!)
1 kg perunoita
600 gr ruodotonta ja nahatonta lohifileetä

Vuoan voiteluun voita tai öljyä

Lisäksi
1 tl Fenkolinsiemeniä
1,5 t suolaa
n. 1 tl vastarouhittua mustapippuria
2 dl silputtua tilliä, HUOM! itse käytin kevyesti ripotellen kuivattua tilliä noin 2 -3 tl lohen päällä
½ dl sitruunamehua, itse käytin valmista sitruunamehua purkista noin 1,5 rkl
4 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi vihannekset ja sekoita.
Voitele vuoka.
Laita kerroksittain vihanneksia ja kalaa. (Itse laitoin ison matalan vuoan pohjalle kerroksen vihanneksia ja siihen päälle tasaisen kerroksen lohta ja tilliä sekä mausteita ja sitruunamehua ja toinen kerros vihanneksia, jonka päälle mausteet.)

Sekoita kananmunat ja kerma ja kaada vuoan päälle.

Paista 200 asteessa folio vuoan päällä tunti, nosta vuoka ulos ja ripottele juustoraaste päälle, ja laita ilman foliota uudelleen uuniin n. 40 min.

Tarjoile raikkaan salaatin tai esim. punajuurisalaatin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s