Täytetyt kesäkurpitsaveneet

1 iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
200 – 300 g jauhelihaa tai kanasuikaleita
1 punasipuli
1 punainen suippopaprika
1-2 rkl yrttimaustettua tuorejuustoa
päälle juustoraastetta (esim. Emmental)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
chilijauhetta tai tulista paprikajauhetta

175C, n.30 min uunin keski- tai alatasolla.

Pese kesäkurpitsa ja halkaise se vaakatasoon niin, ettei se kaadu. Alapintaa voi tasoittaa hieman, jos tasapaino ei tunnu löytyvän. Koverra kesäkurpitsan sisukset pois ja kuutio ne. Koverrus käy kätevästi jäätelökauhalla. Rouhi kesäkurpitsojen pinnalle suolaa ja jätä ne vetäytymään. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon paloiteltu sipuli ja paprika. Mausta pippurilla, suolalla ja chilillä/paprikajauheella. Kun vihannekset ovat pehmenneet lisää kesäkurpitsakuutiot ja mausta tuorejuustolla. Aseta kurpitsan puolikkaat uunipellille oliiviöljytikan päälle. Töplötä kesäkurpitsojen pinnalle kerääntynyt neste pois talouspaperilla. Voit rouhia pinnalle myös pippuria jos haluat. Täytä kurpitsat ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paistoaika riippuu kesäkurpitsojen koosta. Pääasia, että ne pehmenevät ja juusto sulaa pinnalle.

Kasvisversiossa käytä lihan sijaan porkkanaa tai muita kiinteitä vihanneksia. Täytteeseen voi lisätä myös pilkottuja oliiveja ja fetajuustoa kreikkalaiseen tyyliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s