Kesäkurpitsakeitto

Tämän keiton alkuperä juontaa eräille syntymäpäiville vuosia sitten.
Keiton koostumusta voi muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy.
Aina siihen kuitenkin kuuluu kesäkurpitsa ja juusto.
Tällä kertaa tein näin:


1 iso kesäkurpitsa
pakastepinaattia
2 kasvisliemikuutiota
3/4 voimakkaan makuista Koskenlaskijaa
(ohrakasta tai vastaavaa)
vettä

Pilkoin kesäkurpitsan paksuiksi viipaleiksi, jotka leikkasin vielä kahtia.
Laitoin palaset suurehkoon kattilaan ja peitin ne vedellä.
Annoin kiehua hiljalleen kannen alla. Lisäsin pari kasvisliemikuutiota
ja pakastettua pinaattia. Joskus teen keiton vain kesäkurpitsasta,
toisinaan taas lisäänparsakaalia. Kun ainekset ovat pehmeitä,
hienonnan ne pamixilla(sauvasekoittimella) aivan hienoiksi.
Jos seos on hyvin sakeaa, lisään vähän vettä.
Tässä vaiheessa lisätään juusto paloina ja annetaan sen sulaa.
Keitto saa vielä kiehua hiljalleen ja sitä on hämmennettävä koko
ajan. Kun juusto on sulanut, on keitto valmis. Jos koostumus on hyvin
vetistä, voi sitä saentaa vesitilkkaan sekoitetulla reilulla
ruokalusikallisella ohrakasta tai vastaavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s