Myskikurpitsa-keitto

Myskikurpitsan maku on yleensä hieman pähkinäinen ja makea. Siitä on helppo valmistaa erilaisia lisukkeita ja keittoja. Tämän keiton tein nopeasti sen jälkeen kun kurpitsa oli ensin kypsynyt uunissa.

1 myskikurpitsa
voita
kana- tai kasvisliemikuutio
vettä
kermaa
tinjamia
kanelia
tabascoa
suolaa
muskottipähkinää
sipulijauhetta

Halkaise kurpitsan puoliksi, poista siemenet, ja laita nokare voita siemenkoloon. Peitä molemmat puoliskot foliolla ja paista 175C asteen uunissa reilun tunnin kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä haarukkaan.

Laita kurpitsanliha tehosekottimeen. Lisää vettä sen verran että saat kurpitsan soseutettua. Kaada kurpitsasose kattilaan, lisää liemikuutio ja lisää vettä ja loraus kermaa kunnes keitto on sopivan juoksevaa. Lisää mausteet varoen. Esim. muskottipähkinää ei tarvitse kuin pieni hyppysellinen. Tarjoile sellaisenaan tai hapankerman kanssa.

Advertisements

2 responses to “Myskikurpitsa-keitto

  1. Minä sitten niin rakastan keittoja.

  2. Nyt minäkin tiedän, minkä kurpitsan ostin.
    Keittoa olen kutsunut aurinkokeitoksi -rakastan keittoja !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s