Katkaravut valkosipuliöljyssä – gambas al ajillo

Tarjoa vaalean patongin kera alkupalaksi.

Oliivi ja / tai rypsiöljyä noin 2-3 dl (katkarapuja ei ole pakko peittää kokonaan öljyllä – sillä jäiset katkaravut kypsyessään kutistuvat ja öljy kiehuessaan peittää ravut)
1 pakastepussi valmiita katkarapuja (kuorittuja pieniä) 250-350 gr (isommalle ruokaryhmälle 500-700 gr)
Keskikokoinen valkosipuli – noin 10 kynttä makusi mukaan

Valmistus
Laita öljyä vuokaan, pilko valkosipulikynnet siivuiksi sekaan ja kaada katkaravut ja sekoita.
Makusi mukaan voit laittaa myös pippuria tai chiliä sekaan!

Uuniin 220–250 C (kiertoilma uunilla 200 C)
Kun näet öljyn kiehuvan, pidä katkaravut kypsymässä vielä 15-30 minuuttia – tarjoile maukas alkupala varoen kuumaa öljyä.

Helposti tarjoiluvuokaan reikäkauhalla öljyä hieman valuttaen pois tai astia sellaisenaan tarjolle pöytään!

Voit tehdä myös pieniin uuniastioihin jokaiselle ruokailijalle oman annoksen – jonka voit ”tirisevänä” nostaa suoraan pöytään tarjolle ilman öljyn valutusta, kuten Espanjassakin tehdään.

Que aprovechen!

Advertisements

One response to “Katkaravut valkosipuliöljyssä – gambas al ajillo

  1. Maailmanmatkaaja

    Nuo ei oo kyllä gambas al ajilloa nähnykkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s