Sisäfilepihvit Karin keittiöstä

Neljän tähden illalinen -ohjelmaa mukaellen.
Leikkaa liha 2-4 cm paksuiksi viipaleiksi tai osta suoraan leikatut fileet.
Kierrä pekonia fileen ympäri.

Kuumenna pannu, lisää hieman voita pannulle.

Ruskista fileiden pinnat molemmin puolin, nosta fileet sivuun levinpaperipellille.

Jatka kypsentämistä uunissa alkuun kovemmalla lämmöllä esim. 200C ja laske lämpöä.

Voit asettaa mittarin, ja kypsyysasteen mukaan nostaa fileet uunista ulos kun pistomittari näyttää noin 65-68 astetta.

Itse laitoimme ilman mittaria ja katsoimme, kun nestettä alkaa kertymään pellille: silloin pihvi on liki valmis (kypsyysasteesta riippuen) – tee kokeeksi leikkaus yhdestä pihvistä jos epäilet kypsyyttä. Punainen sisus medium, ruskea sisus on kypsä. Älä kuivata fileitä, ota ajoissa uunista ulos nesteen irrottua. Lientä irtoaa vielä lautasellakin.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s