Omenapiirakka

Tällä reseptillä leivottiin omenapiirakkaa oman puun omenista jo 70-luvulla
1 muna
3 dl sokeria
3,5 dl kermamaitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tlk leivinjauhetta
100 g voita

Päälle: omenalohkoja, kanelia ja sokeria

Sekoita muna ja sokeri.
Lisää kermamaito ja vehnäjauho-leivinjauheseos.
Viimeiseksi lisää melkein sula voi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Asettele omenalohkot taikinalle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista n. 25 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.

Omenat saat paloiteltua helposti omenaleikkurilla. Voit
leikata siivut ohuemmiksi ja asetella ne tiheämmin kuin
kuvassa. Toki veitselläkin siivutus onnistuu.

Samalla reseptillä valmistetaan raparperipiirakka ja marjapiirakka.
Niissä kaneli jätetään pois.

Leikkaa piirakka paloiksi ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljakiisselin tai
jäätelön kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s