Voisilmäpulla, kanelipulla ja mustikkapiirakka

Nämä kaikki voit leipoa samasta taikinasta

Iso annos 60 suurta pullaa vaikka juhliin:

1 l maitoa
4 munaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
2 palaa tuore hiivaa
1800g vehnäjauhoja, erikois tai puolikarkeita
200 g voita tai margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Murenna hiiva sekaan, lisää suola, sokeri ja munat.
Alusta jauhot liemeen ja lisää voi ja loput jauhot vähitellen. Itse käytän erikoisvehnäjauhoja.
(Jauhoja on sopiva määrä, kun taikina irtoaa käsistä)

Nosta taikina nousemaan liinan alle lämpöiseen paikkaan – kohoaa noin kaksinkertaiseksi.

Aloita leipominen pyörittelemällä pullat ja voitele munalla.

Kanelipullapinta: Laita sokeria ja kanelia lautaselle ja pyörittele pullan pinta seoksessa

Voisilmä: Paina veitsenkärjellä voinokare pullan sisälle ja ripottele päälle sokeria.

Mustikkapiirakka: Ripottele ennen uuniin laittoa mustikoiden päälle hillosokeria

Paista kauniin ruskeiksi uunissa 220 C.

2 responses to “Voisilmäpulla, kanelipulla ja mustikkapiirakka

  1. Päivitysilmoitus: Omenapiirakka pakasteomenista | Pakkasten keittiöissä kokattua

  2. Päivitysilmoitus: Vähän paremmat pullat | Pakkasten keittiöissä kokattua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s