Jutan kirsikkakakku

Tämän reseptin sain kauan sitten saksalaiselta ystävältäni Jutalta.
Kakkua syödessäni muistan vanhan puiden ympäröimän talon ja jälleennäkemisen ilosta loistavat kasvot juodessamme tuliaiskahvia.
Pöydän keskellä oli suuri kirsikkakakku, jonka Jutta oli leiponut tulomme kunniaksi.

Jutan kirsikkakakku

250 g voita
200 g hienoa sokeria (2,5 dl)
1 tlk vaniljasokeria
1 muna
ripaus suolaa
500 g vehnäjauhoja (8 – 8,5 dl)
1 tlk leivinjauhetta

n. 500 g tuoreita kirsikoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi käsin sekaan voi.
Astian on oltava riittävän suuri, jotta voi sekoittuu hyvin
massaan. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita vielä.

Voitele ja jauhota rengasvuoka (halkaisija 25 cm).

Mätä reilu puolet taikinasta vuokaan ja painele tasaisesti
pohjalle. Kaada päälle huuhdotut kirsikat, joista on
poistettu kivet ja kannat. Ripottele hiukan sokeria kirsikoille.
Levitä jäljellä oleva taikina kirsikoiden päälle.

Paista kakkua 175 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Kirsikat voi korvata omenalohkoilla tai muilla hedelmillä.

Nautitaan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

One response to “Jutan kirsikkakakku

  1. Terveisiä Keski-euroopasta.Kirsikkaakku on juuri uunissa niin etten voi vielä kehua makua mutta olen vakuuttunut että hyvää tulee. Ehdotan että mainitset lopputaikinan jakamista kirsikoiden ylle levittämisen sijaan. Taikinahan on aikalailla kompaktia- Vesi kielellä perhekin odottaa kakkua uunista. Onko originali nimi jotain tyyliin Streuselkuchen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s