Raparperipiirakka mantelikuorrutuksella

1 paketti valmista murotaikinaa
 
Täyte:
1 purkki rahkaa (250 g)
1 purkki smetanaa (120 g)
1 dl sokeria
1 muna
vajaa 0,5 l raparperinpaloja (2 – 3 vartta), joihin sekoitetaan
pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
 
Mantelikuorrutus:
50 g voita
0,5 dl sokeria
50 g mantelilastuja
80 g mantelirouhetta
ruokalusikallinen vehnäjauhoja
1 – 2 ruokalusikallista kermaa tai maitoa
 
Ota valmis murotaikina sulamaan. Pakkaukseen on merkitty sulamisaika.
Työ edistyy joustavammin, jos mittaat leivontatarvikkeet valmiiksi.
Samalla näet, että sinulla on kaikkea mitä tarvitset. Raparperi kannattaa
pilkkoa melko pieniksi paloiksi. Vehnäjauho sitoo paistuessa irtoavaa
mehua niin, ettei täytteestä tule liian löysää.
 
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka odottamaan.
 
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Yhdistä rahka, smetana, sokeri ja muna ja kaada seos taikinan päälle.
Ripottele pinnalle raparperinpalat.
 
Paista piirakkaa 20 minuuttia.
 
Valmista kuorrutus. Laita kattilaan voi ja muut ainekset. Sekoita vehnäjauho
sokeriin, jolloin se leviää tasaisesti massaan. Lisää kerma, kun voi on sulanut.
Massa palaa helposti kattilan pohjaan, joten hämmennä jatkuvasti kunnes sokeri
on sulanut.
 
Levitä mantelimassa varovasti piirakan päälle käyttäen kahta lusikkaa. Paista
vielä noin 10 minuuttia.
 
Kannattaa odottaa, että piirakka ehtii jäähtyä ennen leikkaamista. Jäähtyneenä
maku tasaantuu ja kirpeys vähenee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s