Lakka semifreddo

Herkullinen semifreddo on nopea valmistaa kahvipöytään.

Tässä jäädykkeessä on käytetty valmista lakkahilloa,
mutta tuoreet marjat sopiivat mainiosti (esim. mansikka, mustikka, viinimarjat).

Tästä annoksesta tulee kahdeksan  jäädykeannosta (kuppia).

3 dl vispikermaa
4 kananmunan keltuaista
200 g valmista lakkahilloa ( kivellistä tai kivetöntä)
50 g hasselpähkinöitä

Vispaa kerma vaahdoksi ja vispaa keltuaiset ja hillo.
Sekoita nämä ainekset keskenään.
Lisää seokseen pähkinärouhe.

Kaada pieniin kuppeihin . Tässä käytetty pehmeää silikonivuokaa.
Laita pakastimeen noin kahdeksi tunniksi.

Kumoa kupit vähän ennen tarjoulua ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

Vinkki:
Jos ei valkuaisille ole käyttöä voit tehdä niistä marenkeja.

4 valkuaista
10 rlk tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa ainekset tiukaksi vaahdoksi.
Nostele kokkareita leivinpaperin päälle pellille.
Anna olla 1-2 tuntia pienellä lämmöllä uunissa 80-100 asteessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s