Sushi

Sushia voi tehdä monella tavalla ja monilla eri täytteillä. Meillä jokainen tekee omat rullansa juuri sellaisiksi mistä tykkää eniten! Me harvemmin käytetään ihan raakaa kalaa kotona, joten näissä rullissa on käytetty joko ravun lihaa tai kylmäsavulohta.

Sushi- tai puuroriisiä
Riisiviinietikkaa
Merileväarkkeja
Wasabi-tahnaa
Sesam-simeniä
Soijakastiketta
 
Täytevaihtoehtoja:
Ravun lihaa 
Avocadoa
Kurkkusiivuja
Lohisiivuja (graavi tai kylmäsavu)
Katkarapuja
 
Huuhtele riisi noin viiteen kertaan, kunnes vesi on kirkasta. Sen jälkeen keitä riisi hivenen suolan kanssa. Jäähdytä riisi ja lisää sekaan noin 1/2 dl riisiviinietikkaa jokaista 2 1/2 dl raakaa riisia kohti. Viinietikan sekaan voi lisätä hivenen sokeria tasoittamaan makua. 
Riisimatto on kätevä, mutta ei varmaan ihan pakollinen rullien tekoon. Laita merileväarkki matolle, ja levitä riisiä toiselle puoliskolle. Halutessa siihen voi ripotella sesam-siemeniä.  Täytteenä voi siis käyttää esimerkiksi yllä olevia vaihtoehtoja yhdistelemällä niitä maun mukaan. Lopuksi käytä mattoa apuna sushin rullaamiseen. Liimaa rullan reuna viinietikalla tai vedellä. Leikkaa suupalan kokoisiksi palasiksi.

Kaada pieneen astiaan soijaa ja sekoita siihen maun mukaan wasabia. Nauti sushipalaset kastelemalla ne maustetussa soijakastikkeessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s