Pavlova-leivokset

Näitä tehdessä pitää varmistaa että olen kotona muutaman tunnin, vaikka itse leipomisessa ei mene paljonkaan aikaa. Aivan ihanat pikkuleivokset marengin ystäville.
 
4 kananmunan valkuaista
(1/4 tl viinikiveä)
1 3/4 dl sokeria
saksanpähkinärouhetta
 
kermavaahtoa (tai vaniljakiisseliä)
 
tuoreita marjoja
 
Otin kananmunat lämpenemään puolisen tuntia ennen leipomista. Näin marenki vaahtoutuu paremmin. Lämmitin uunin 125 asteiseksi. Piirsin leivinpaperiin muotit leivoksille ja käänsin paperin ympäri. Totesin että lasten urheiluista on hyötyä moneen, kun otin pojan hyllyltä puhtaan jääkiekon muotiksi 😉 Kiekon kokoisia leivoksia syntyi kymmenen.
 
Vatkasin 4 kananmunan valkuaista isossa kulhossa. Lisäsin ennen vatkausta 1/4 tl ”cream of tartar” eli suomeksi viinikiveä. Se kuulemma auttaa estämään marengin kokkaroitumisen. Varmaan voi kyllä jättää pois jos sitä ei hyllystä löydy. Kun vaahto oli valmista, lisäsin sokerin vähitellen. (Tai ehkä ei niin vähitellen, koska 5-vuotiaan piti auttaa jossain!)
 
Levitin leivosten pohjat lusikalla muottien päälle, ja käytin pursotinta reunoihin. Reunat pitää olla jonkun verran korkeammalla, jolloin täytteen saa paremmin pysymään paikallaan. Reunoille ripottelin pähkinämurskaa.
 
Uunissa paistoin marenkeja noin tunnin, jonka jälkeen käänsin uunin pois päältä. Sen jälkeen annoin marenkien jäädä uuniin vielä pariksi tunniksi kuivumaan, samalla kun uuni jäähtyi.
 
Päälle vatkasin kermavaahtoa ja koristelin tuoreilla mansikoilla ja vadelmilla.

Advertisements

One response to “Pavlova-leivokset

  1. Ihana, ihana resepti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s