Suklaapiirakka

Se aito alkuperäinen vanhasta ruutuvihkosta esille kaivettu resepti

Jos on tarve pienemmästä ja ohuemmasta piirakasta valmista pohjataikina yksinkeraisena. Jos taas haluat suuren ja paksun suklaapiirakan, valmista pohja kaksinkertaisena.  

Säilyy hyvin pakasteessa.

2 munaa
2 kkp hienoa sokeria (kkp=kahvikuppi)
1 kkp maitoa
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl suklaajauhetta
150 g voisulaa
 
Kuorrutus:
1 rkl suklaajauhetta
200 g tomusokeria
4-5 rkl voisulaa
4-5 rkl kylmää kahvijuomaa
2 tl vaniljasokeria
 
Pinnalle:
kookkoshiutaleita

 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-lisää maito ja kuiva-aineet vuoroin voisulan kanssa
 
Paista n. 180 asteessa n. 25 min. Koeta tikulla onko varmasti kypsä. Paistuminen riippuu siitä teetkö yksin vai kaksinkertaisen annoksen.
 
Kuorrutus:
Sekoita kaikki ainekset tasaikeksi kuorutukseksi. Jos haluat paksumman pinnan lisää kaikkia aineita suhteessa toisiinsa. Kaada kuorutus paistetulle ja vielä lämpimälle paistokselle ja levitä tasaisesti pinnalle.
Ripoittele päälle kookkoshiutaleita

3 responses to “Suklaapiirakka

  1. leipoja

    Hei! Meillä on sama resepti ollut myös lapsena. Nyt kuitenkin olen käyttänyt eri reseptiä, koska en oikeen tiennyt mitä kahvikuppi määrältään on! Voisitko antaa suurinpiirteisen desimäärän, niin voin taas käyttää tätä reseptiä? Me ollaan myös laitettu nonparelleja kookoshiutaleiden päälle välillä vaihtelun vuoksi.

    • Marjatta

      Heippa,
      Mittasin vanhalla kahvikupilla ja se on tasan 1½ dl
      terveisin Marjatta

  2. Marjatta

    ….ja tuo nompparellijuttu on mainio:) kiitos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s