Tulinen makkara-katkarapupata

Talvella on kiva syödä erilaisia patoja ja keittoja. Tätä reseptia voi muunnella lisäämällä erilaisia vihanneksia. Meillä on sen verran nirsoja syömäreitä, joten tällä kertaa tehtiin ihan perusversio.

500 g   Chorizo tai mexicanawurst raakamakkaraa (tai muuta tulista makkaraa)
300 g   katkarapuja (itse käytin pakastettuja)
3-4        valkosipulin kynttä sekaan raastettuna
(1-2 dl  valkoviiniä)
n. 400 g purkki tomaattikuutioita
1            laakerinlehti
1 rlk     vehnäjauhoja sakeutukseen

Makkarat jotka käytin oli paikallista tulista raakamakkaraa. Puristin makkarat kuoresta pikkunokareiksi pannulle jossa oli hieman oliiviöljyä. Kun makkarat olivat hieman paistuneet, lisäsin pakastekatkaravut.

Raastoin sekaan 3 isoa valkosipulin kynttä. Helpoin tapa lisätä valkosipuli on käyttää kuvassa olevaa juustoraastinta raastaen suoraan paistinpannun päällä. Silloin kaikki neste valuu myös ruokaan. (samaa raastinta käytän tuoreen inkiväärin yms. raastamiseen)

Odotin että katkaravut olivat sulaneet, ja lisäsin lorauksen valkoviiniä. Kun makkarat lähes kypsiä, ja lisäsin purkin tomaattikuutioita sekä laakerinlehden. Annoin padan hautua 10-20 min, poistin laakerinlehden, ja sakeutin vielä ripottelemalla noin ruokalusikallisen vehnäjauhoa pinnalle. Tarjoilin ohuen spagetin kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s