Täytetyt uuniperunat Kyprokselta

Söin tätä herkkua kymmenen vuotta sitten eka kerran Kyproksella, sen jälkeen olen valmistanut samaisella tonnikalatäytteellä, ja omalla keksimälläni sienitäytteellä.

Ohje:
Valitse suurikokoisia jauhoisia/ uuniperunaksi sopivia perunoita,
sopiva määrä syöjiin nähden. Tässä ohjeessa käytetty Rosamundaa..

-pese perunat ja kääri foliopaperiin nyytiksi
-paista uunissa n 1 tunti aluksi 200 asteessa, loppuaika pienemmällä lämmöllä.

Leikkaa kypsät perunat halki, tai kaiva perunanaan kuoppa johon täyte laitetaan.

Tonnikala-sipuli-majoneesi täyte:
1 purkki tonnikalaa
1 sipuli hienonnetaan pieneksi silpuksi
majoneesia sekoitetaan joukkoon niin paljon jotta täytteestä tulee tasainen seos
-mustapippuria maun mukaan
sekoita kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi

Sieni-sipuli täyte:
-Tässä ohjeessa käytetty sekasieniä, jotka on käsitelty ennen pakastamista ryöppäämällä ja huuhtelemalla runsaalla vedellä moneen kertaan.
– sipulia
Sienet ja sipuli hienonnettu pieneksi silpuksi
-suolaa ja voita paistamiseen
HUOM:
Jos sienitäytettä jää tähteeksi perunoista, niin vinkkinä sopii ruisleivän päälle mainiosti kylmänä tai kuumana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s