Raejuustopannukakku

Tämä resepti on oma kokeilu jo liki 30 vuoden takaa. Lapset ihastuivat suuresti
tähän herkkuun. Tätä olen tehnyt edelleenkin ja aina maistuu…                Taikinasta voi paistaa myös lettuja, mutta silloin on lämpöä säädettävä ja paistettava hiljalleen, jotta ei tartu pannuun kiinni.

AINEET:

4 munaa
1 dl hienoa sokeria
1 tl suolaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
½ kg raejuustoa

nokare voita

Vatkaa munat ja sokeri niin että ovat kunnolla sekaisin, lisää jauhot ja suola. Lopuksi lisää maito ja raejuusto.
Taikinasta tulee aina parempi jos sen antaa seisoa 1-2 tuntia ennen paistamista.
Itse teen taikinan edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan paistamista.

Paista leivinpaperin päällä, johon ensin muutama voinokare ja sitten pelti   uuniin kuumenemaan, että voi sulaa kunnolla.
Pannukakusta tulee aina parempi kun taikina kaadetaan kuumalle pellille.

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia… syö ja nauti 🙂

Jätä kommentti