Ihana vanhanajan kurkkusalaatti

Arkiston aarre:)

Löysin ruutuvihkostani vanhan herkullisen kurkkusalaatti reseptin, se
tässä.
Tästä annoksesta 3 puolenlitran purkkia

1 kg avomaan kurkkuja
300 g sipulia
1 nippu tuoretta tilliä


Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl hienoa sokeria
1-2 rkl suolaa
1 rkl sinapin siemeniä

-Raasta kurkut ja sipulit pieniksi
- silppua tilli joukkoon
- jaa seos purkkeihin
- keitä sokeri, suola ja etikka kiehuvaksi ja kaada tasan purkkeihin
- sulje kannet tiiviiksi ja kääntele purkkeja.

Herkullista jo seuraavana päivänä

About these ads

9 responses to “Ihana vanhanajan kurkkusalaatti

  1. Sirkka Konttinen

    Hei ! Hienoa, minullakin on tuo resepti. Ainakin 30 vuoden takainen ja voin vakuuttaa, että hyvää on !

  2. Hei! Minultakin löytyy tuo resepti arkistostani, ainakin 30 vuoden takaa ja hyvää on. Olen välillä tuunannut tätä niin, että lisään pari valkosipulin kynttä pilkottuna mukaan. Hyvää on!

  3. Hei! Yhtä hyvä kurkku salaatti tulee,kun tekee tuoreesta kurkusta,
    samalla reseptillä kuin avomaan kurkuist. good

  4. Anneli Leino

    Hei minullakin on vastaavanlainen resepti, jonka olen saanut varmaan yli 30 vuotta sittenm
    Minun ohjeeseen tule 1½ kg kurkkua ½ kg sipulia ja runsaasti tilliä.
    Liemi: 4dl etikkaa ½kg sokeria ½ dl suolaa 1tl sinappijauhetta.
    Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.
    Lientä ei tarvitse keittää.
    Laita purkit niin täyteen kuin vain saat sopimaan .
    Kannet tiukasti kiinne ja kylmään. Säilyy kuukausia
    ja kyllä on herkullista.
    T: Anneli

  5. Arja Hurme

    Olen joskus oppinut tämän vastaavan ohjeen siten, että laita maun mukaan tuorekurkkuraastetta ja veitsellä suikaloitua (ettei tule karvas maku) sipulia tölkin etiketin ylälaitaan asti. Laita sitten hienoa sokeria niin paljon kuin tölkkiin mahtuu. Sen jälkeen kaada etikkaa niin paljon kuin kohtuudella mahtuu. Kääntele lusikalla tms hämmentimellä massaa. Sulje tölkit tiiviisti ja laita kylmään. Parin päivän päästä se on syömäkelpoista. Säilyy hyvänä pari kuukautta kylmässä. Sitten alkaa mennä vähän ”puumaiseksi”.

  6. MikroSami

    Kuinka kauan säilyy n.?

  7. MikroSami

    Sori, vastaus olikin jo edellisessä. Hosumalla ei ehdi edes lukea. :)

  8. eikö liemeen tule ollenkaan vettä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s